Jakie są plusy jedzenia konopi? Jak one smakują? Czy kuchnia roślinna faktycznie jest monotonna, bezsmakowa i niekoniecznie tania?

Na te i wiele innych pytań odpowiada w dzisiejszym tym odcinku Sylwia Maksym – dietetyczka roślinna współpracująca z zawodowymi kolarzami i nie tylko, autorka bloga bodyidea.pl i podcastu Paliwo z roślin.

Otrzymujecie też od niej praktyczne porady i kilka prostych przepisów.

00:51 – Kim jest Sylwia i dlaczego jest świetną dietetyczką roślinną? ?

3:30 – Skąd zmiana z mięsożerki niewyobrażającej sobie czerpania paliwa z roślin na właśnie taki styl życia?

8:47 – Dlaczego warto jeść konopie?

14:38 – Jak przygotować konopie, żeby były jeszcze smaczniejsze?

15:50 – Jakie rośliny są jeszcze godne uwagi w diecie?

20:18 – Czy dieta roślinna jest monotonna i droga?

25:08 – Jak utrzymać dietę roślinną, gdy nie mamy czasu na gotowanie?

28:25 – Czy dieta roślinna jest dla każdego?

33:06 – Jak przejść na dietę wegetariańską/wegańską

38:36 – Co, gdy złamiemy się na diecie?

48:00 – Odwiedzamy bloga Sylwii! Darmowe jadłospisy, przepisy i wiele innych.

Podoba Ci się to, co robię?

Wesprzyj Otwieramy Oczy!

Otwieramy Oczy to projekt stricte aktywistyczny. Żadna z platform, na której jestem nie pozwala mi zarabiać. Nie to zresztą jest moim priorytetem. Jest nim pomoc chorym, pokazywanie innowacyjnej drogi biznesowej ludziom, czy otwieranie oczu sceptykom. Często wyjeżdżam w celach aktywistycznych, realizuję projekty i wkładam w to wszystko mnóstwo czasu. Środki finansowe są mi potrzebne, żebym mógł po prostu dalej działać lub robić to jeszcze mocniej. Jeśli podoba Ci się to, co robię i korzystasz regularnie z moich materiałów, będę niesamowicie wdzięczny za pomoc w rozwoju Otwieramy Oczy, co jest jednoznaczne ze wzrostem świadomości społecznej.

 

Odcinki o podobnej tematyce: